A húst megkötözzük, mint egy
sonkát, majd be
sózzuk,
borsozzuk, rákötjük a
rozmaringot is, és egy tepsibe tesszük. Mellérakjuk az elfelezett
fokhagymákat és a felszeletelt
hagymákat, majd befedjük a
szalonna szeletekkel. Aláöntjük a bort és az olajat, és valamivel több, mint egy óra alatt készre sütjük. Eközben a szőlőket elfelezzük, kimagozzuk. A cukrot két kanál
vajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük az
ecetet és a bort, és ha a felére főtt, hozzákeverjük a 2-3 kanál
vízzel feloldott keményítőt. A
krumplit felkockázzuk, megfőzzük, majd pürésítjük a
tejjel, és belekeverjük a felaprózott, megpirított
hagymát, a petrezselymet, és a sült
szalonnából egy keveset. Végül a felszeletelt húst tálakra szedjük, mellétesszük a
burgonyás köretet és a szőlőket, meglocsoljuk a mártással, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>