Egy tálban összekeverjük a
tojássárgájákat a
cukorral, a vaníliás
cukorral és 5 kk. forró
vízzel. A
tojásfehérjéket felverjük a maradék
cukorral és 5 kk.
vízzel, majd a többi hozzávalóba forgatjuk, és belekeverjük a sütőporos
lisztet is. Az egészet egy előkészített tortaformába töltjük, és alacsony fokozaton megsütjük. Eközben a
kakaós tésztához is hasonló módon összekeverjük a hozzávalókat, és egy másik előkészített tepsiben sütjük készre. Amíg a lapok sülnek, egy tálban összekeverjük a krémport a cukrokkal, majd a Rama
margarinnal, felöntjük a
tejjel, és az egészet csomómentesre keverjük. A világos lapot elfelezzük, megtöltjük a ribizliízzel és a töltelék egy részével. A barna lapot is megkenjük a krémmel, majd felszeleteljük, és sugarasan eloszlatjuk a szeleteket a világos lapon. Ezután a másik világos lappal befedjük, és kívülről megkenjük a maradék krémmel. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd darált dióval megszórva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>