A húst kicsontozzuk, kiterítjük, ahol vastagabb a húst levágjuk, és oda tesszük, ahol vékonyabb, hogy egyenletes legyen. A felkockázott zsemléket
vajban megpirítjuk, majd
sózzuk, és felöntjük a
curryvel felforralt
tejjel. A felkockázott
hagymát és
szalonnát megpirítjuk, majd a zsemléhez keverjük a felaprózott
petrezselyemmel, a
tojással és a pisztáciával együtt. Ezt a keveréket a húsra kanalazzuk, felgöngyöljük, cérnával megkötjük, majd egy tepsibe tesszük. Mellérakjuk a felszeletelt zöldségeket, betakarjuk a bacon szeletekkel, majd meglocsoljuk a borral és az olajjal, és kb. másfél-2 óra alatt készre sütjük. A ribizlit a cukros vörösborban felengedjük, majd ezzel megtöltjük a körtéket. A húst felszeleteljük, tálra tesszük, mellérakunk 1-2 körtét, majd
petrezselyemmel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>