A
krumplit megfőzzük, felkarikázzuk, majd egy tálban összekeverjük a felkarikázott
hagymával, a
citromlével, kevés
sóval. Egy lábosban forralni kezdjük a vizet a
fehérborecettel és a
cukorral, majd hozzákeverjük az olajat is, és az egészet a
salátára öntjük. Ezután a
pontyszeleteket bepanírozzuk úgy, hogy a morzsába keverjük a
szezámmagot, majd olajban kisütjük őket. Eközben az
uborkát lereszeljük, hozzákeverjük a felaprózott petrezselymet és snidlinget, valamint az összepréselt
fokhagymát, a
majonézt és a
joghurtot, és
sózzuk,
borsozzuk. Minden tálra teszünk néhány
salátalevelet, majd rákanalazunk belőle a
salátából, és ráteszünk egy-egy halszeletet. A mártás kis tálkákba töltjük, és a hallal együtt kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>