Ünnepi gyümölcstorta - Karácsony receptHány személyre: 1 db 25 cm átmérőjű gyümölcstorta
» 1és 1/2 bögre puha
vaj» 1éa 1/2 bögre
cukor» 6
tojás» 2 evőkanál frissen facsart
citromlé
» 2 teáskanál reszelt
citromhéj
» 3 bögre
liszt» 2 teáskanál sütőpor
» 1/2 teáskanál szódabikarbóna
» 1/4 teáskanál
só» 1és 1/2 bögre arany mazsola
» 1és 1/2 bögre pekándió, félbevágva
» 1és 1/2 bögre kandírozott
ananászdarabok
» 1 bögre negyedlet aszalt sárgabarack
» 2 bögre félbevágott, kandírozott cseresznye
» Kukoricaszirup
» Díszítésként kandírozott és aszalt gyümölcsök
160°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kenjünk ki és
lisztezzünk be. A
vajat keverjük krémesre egy nagy tálban közepes fokozatra kapcsolt botmixerrel. A cukrot adjuk hozzá, és keverjük habosra, könnyűre. A
tojásokat egyenként dolgozzuk a masszába, majd a
citromlevet öntsük hozzá, és a reszelt
citromhéjat is szórjuk bele. A
sót, a szódabikarbónát, a sütőport és a
lisztet keverjük össze egy nagy tálban. 1/2 bögrényit tegyünk félre belőle. Vegyítsük a
vajas keverékhez a
lisztes keverék nagyobbik felét alacsony sebességre kapcsolt botmixerrel. Egy másik tálban a cseresznyét, az aszalt sárgabarackot, az
ananászdarabokat, a pekándiót és a mazsolát keverjük össze. A félretett 1/2 bögre
lisztes keveréket adjuk hozzá. Ezt a
vajas keverékkel dolgozzuk el majd az előkészített tortaformába kanalazzuk.
Kb. 50 percig süssük, vagy amíg közepébe szúrt hústűre a tészta már nem ragad rá. A formában hagyjuk hűlni 15 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni
rácson. Akár 1 hónapig is eláll szobahőmérsékleten, letakarva.
A te
tejét kukoricasziruppal kenjük meg tálalás előtt. A kandírozott és aszalt gyümölcsöket rendezgessük el rajta, és kenjük meg azokat is sziruppal.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>