Boldog karácsony torta - Karácsony recept

Hány személyre: 16 adag

» Torta és bevonat:
» Krémesbevonat (l.alább)
» Zöld és barna ételfesték
» 1-2 evőkanál tej
» 2 db 20x 20 cm-es tortalap
» Habcukros bevonat (l. alább)
» Egyébb kellékek:apró színes cukorkák
» 1 db 48x 33 cm-es, a torta méretére vágható alátét
» 2 habnyomó zsák nyomófejekkel
» Krémes bevonat:
» 1és 1/2 bögre sütőRama margarin
» 1éa 1/2 teáskanál citrom-, kókusz-,mandula-vagy borsmentaaroma
» 7és 1/2 bögre szitált porcukor
» 1/3 bögre tej
» Habcukros bevonat: 1/2 bögre víz
» 24 nagy habcukor, félbevágva
» 2/3 bögre félédes csokoládé darabolva
» 1/2 bögre sütőRama margarin
» 5 bögre szitált porcukor
» 3 teáskanál vanília
A krémes bevonatot készítsük el, 1 és 1/2 bögrényit tegyünk félre belőle. Színezzünk világoszöldre 1/4 bögrényit, világosbarnára a másik 1/4 bögrényit. (A színezéshez használjunk ételfestéket, amit a masszával jól keverjünk el. Apránként adagoljuk a festéket, hogy elérjük a kívánt színárnyalatot.) Fehéren hagyott bevonatot tejjel hígítsuk, teáskanálnyi adagonként, amíg nem kapunk híg masszát.
Az előkészített alátétre tegyünk egy tortalapot. A habcukros bevonatot készítsük el, és a tortalapot kenjük be 1/2 bögrényi adaggal. A következő tortalapot tegyük a megkent lapra. A torta oldalát és a második lapot is kenjük be teljesen a krémes bevonattal. A maradék habcukros bevonattal kenjük meg újra, a masszát simítsuk egyenletesre mindenhol.
Rajzoljunk egy karácsonyfát a torta tetejének közepére. A zöld lombot készítsük el, apró levélformákat rajzolva a nyomófejjel. Haladjunk alulról felfelé, fedje minden újabb levél az alatta levőt. A levélsort először a körvonalak mentén készítsük el, majd a belső leveleket is rajzoljuk meg alulról felfelé haladva. A csúcsra egy felfelé álló nagyobb levelet rajzoljunk. A habnyomó zsákot úgy tartsuk, hogy a nyomófej 45°- os szögben jobbra álljon a tortához képest. Tartsuk közvetlenül a torta fölé a zsák nyílását, és nyomjuk finoman, amíg ki nem rajzolódik a levél al fele. A nyomófejet közben a levél csúcsa felé húzzuk. Ha kész a levél, a zsákot ne nyomjuk tovább, emeljük fel.
A fa törzsét kisebb átmérőjű nyomófejjel a világosbarna bevonatból készítsük. A habnyomó zsákot tartsuk függőlegesen, tartsuk közvetlenül a torta fölé a nyomófej nyílását, és a fatörzs helyére nyomjunk finoman pöttyöket. A habnyomó zsákot emeljük fel kissé nyomás közben. Ha a pötty készen van a zsákot emeljük fel és ne nyomjuk tovább.
cukorkákkal díszítsük a fát. Dekoráljuk zöld levelekkel a torta szélét alul és felül.
Krémes bevonat:
A Rama margarint és az aromát egy nagy tálban keverjük habosra közepes fokozatra állított botmixerrel. A porcukoradag felét apránként adjuk a keverékhez. Szórjunk bele egyszerre 1/2 bögrényit, majd az egészet keverjük simára. A tejet öntsük a masszába, és miután elkevertük, a maradék cukrot adjuk hozzá és keverjük addig, amíg nem kapunk habos sima masszát. Hűtőben tároljuk.
Habcukros bevonat:
A Rama margarint, a vizet, a csokoládét és a habcukrot tegyük egy nagy lábasba. Főzzük addig kis lángon folyamatosan kevergetve, amíg meg nem olvad az egész és nem lesz sima. A tűzről vegyük le, és 5 percig hagyjuk állni. A porcukrot és a vaníliát keverjük hozzá közepes fokozatra állított botmixerrel. Addig keverjük, amíg nem válik mattá a massza. Használjuk fel azonnal.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Csililekvár
Melegítsük elő a grillsütőt, tegyük rá a paprikákat, és süssük meg. helyezzük őket egy ...
Fűszeres kekszes sajttorta
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit, és nyomkodjuk egy ...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat