Pekándiós pite - Karácsony receptHány személyre: 1 pite
» 1 adag pitetészta
» 1 és 1/4 bögre kukoricaszirup
» 4
tojás» 1/2 bögre barna
cukor» 1/4 bögre olvasztott
vaj» 2 teáskanál
liszt» 1és 1/2 teáskanál vanília
» 1 és 1/2 bögre félbevágott pekándió
Készítsük el a pitetésztát. Az 1/2 bögre
lisztet a késhegynyi szódabikarbónával, sütőporral és 1 bögre puha Rama
margarinnal keverjük össze, majd a 2
tojássárgáját, 1 bögre
tejet, 1 bögre cukrot és 1/2
citrom levét adjuk hozzá és keverjük simára. A 2
tojásfehérjéből verjünk habot és a
lisztes masszába óvatosan forgassuk bele.
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. A pitetésztából nyújtsunk egy 33 cm átmérőjű lapot egy
lisztezett deszkán. Egy 23 cm átmérőjű pite- vagy tortaformába igazítsuk. Vágjuk le a kilógó részt, a szélét nyomkodjuk be az ujjunkkal, hogy hullámos legyen. A nyers tésztát tegyük félre. A kukoricaszirupot, az olvasztott
vajat, a barna cukrot és a 2
tojást keverjük össze egy nagy tálban, közepes fokozatra kapcsolt botmixerrel. A
lisztet és a vaníliát adjuk hozzá. A nyers tésztára öntsük a szirupos keveréket. A pekándiódarabokat rendezgessük el a te
tején.
40-45 percig süssük vagy amíg fel nem emelkedik a pite közepe és aranybarnára nem sül.
rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Díszítsük kedvünk szerint.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>