Kakaós habcsók - Karácsony receptHány személyre: 2 tucat
» 1/3 bögre cukrozatlan kakópor
» 2 evőkanál
liszt» 1 kocka ( 30g ) félédes
csokoládé, apró darabokra törve
» 3
tojásfehérje
» 1/4-1/4 teáskanál borkősav és
só» 2 bögre por
cukor
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. A
kakaót, a
csokoládédarabokat és a
lisztet egy kis tálban keverjük össze, majd tegyük félre. A
tojásfehérjét kézi habverővel vagy robotgéppel verjük habosra egy közepes méretű tálban ( gyors fokozatra kapcsolva). A
sót és a borkősavat adjuk hozzá, verjük addig, amíg lágy habot nem kapunk. A porcukrot fokozatosan keverjük bele és addig verjük, amíg a hab meg nem keményedik. Lazán forgassuk a
csokoládés keverékbe.
Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk a masszát evőkanálnyi adagokban. 20 percig süssük, vagy amíg ujjunk érintésére a habc
sókok te
teje meg nem roppan. Sütőpapírostul tegyük őket egy
rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni. A habc
sókokat óvatosan szedegessük le a sütőpapírról. Frissen a legfinomabbak. 2 napig is eltárolható jól záródó dobozban. A habc
sókok az állás során ropogósabbá válnak.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>