» A kekszhez: » 3/4 bögre puha vaj » 2/3 bögre melasz » 1/2 bögre barna cukor » 1 tojás » 1 és 1/2 teáskanál reszelt citromhéj » 2 és 1/2 bögre liszt » 1 és 1/4 teáskanál őrölt fahéj » 1 teáskanál őrölt szegfűbors » 1 teáskanál vanília » 1/2 teáskanál só » 1/2 teáskanál szódabikarbóna » 1/2 teáskanál őrölt gyömbér » 1/4 teáskanál sütőpor » A bevonathoz: » 4 bögre porcukor » 1/2 bögre puha vaj » 4 evőkanál tej » 2 teáskanál vanília » Többféle színű ételfesték
A citromhéjat, tojást, barna cukrot, melaszt és a vajat keverjük össze egy nagy tálban. Krémesre és simára keverjük közepes fokozatra kapcsolt botmixerrel. A többi hozzávalót is adjuk a masszához. A mixert kapcsoljuk alacsonyabb fokozatra és a tésztát alaposan dolgozzuk össze. Lefedve tegyük műanyag dobozba és legalább 2 órára hűtsük be.
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. A tészta felét 6 mm vastagságúra nyújtsuk egy lisztezett deszkán. 7,5-8 cm átmérőjű formával szaggassuk ki a tésztát. Kikent sütőlemezre tegyük a sütiket. 6-8 percig vagy megszilárdulásig süssük. Ha kész, azonnal tegyük ki egy rácsra őket teljesen hagyjuk kihűlni.
A tejet, a vaníliát, a vajat és a kristálycukrot keverjük habosra egy kis tálban a bevonathoz. Ételfestékkel kedvünk szerint színezzük, a sütiket díszítsük vele.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom