Édes levélkoszorú - Karácsony recept

Hány személyre: 1 koszorú

» Gyömbéres teasütemény- tészta (l.alább)
» csokoládélevelek (l.alább)
» 1 bögre porcukor
» 1 tojásfehérje
» Apró piros cukorka
» Egyébb kellékek:
» 1 (20 cm hosszú) kartongyűrű, piros szalag
» csokoládélevelek összetevői:
» 3/4 bögre durvára tört fehér csokoládé, 3/4 bögre durvára tört félédes csokoládé
» Piros ételfesték, sütőRama margarin,
» Egyébb kellékek:
» 6-8 közepes és 4-5 nagy citromlevél
» Kenőtoll vagy kisfejű ecset
» Gyömbéres teasütemény- tészta hozzávalói:
» 1/2 bögre sütőRama margarin
» 1/3 bögre barnacukor
» 1/4 bögre melasz
» 1 tojásfehérje
» 1/2 teáskanál vanília
» Folytatás a recept tetején!!
gyömbéres- teasütemény hozzávalói: (folytatás)
1és 1/2 bögre liszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál sütőpor

A gyömbéres teasütemény tésztáját készítsük el. A csokoládéleveleket félédes csokoládéból csináljuk, majd tegyük félre.
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. A sütőlemezt kenjük ki. Nyújtsuk 3 mm vékonyra a tésztát lisztezett deszkán. Szaggassunk a levél alakú formákkal a tésztából 16 levelet (8-9 cm hosszú). Egy kés hegyével karcoljuk a levelekbe az erezetet. 8-10 percig süssük vagy amíg nem kezdenek barnulni a szélek. Hagyjuk őket teljesen kihűlni rácsra téve.
Egy kör alakú kartonpapír közepét vágjuk ki úgy, hogy maradjon5 cm vastag gyűrűnk. Alufóliával vonjuk be a gyűrűt.
A tojásfehérjét verjük habosra a porcukorral egy kis tálban. A leveleket habbal rögzítsük egymáshoz és a kartongyűrűhöz. Piros cukorkákkal, csokoládélevelekkel ill. a habbal odatapasztott szalaggal díszítsük a levélkoszorút.

csokoládélevelek:
A fehér csokoládét olvasszuk meg folyamatosan kevergetve vízfürdőn. Cseppenként adagolva keverjük bele a piros ételfestéket, amíg meg nem kapjuk a kívánt színárnyalatot. Amint a csokoládé elveszti fényét vagy sűrűsödni kezd a Rama margarint adjuk hozzá. Teáskanalanként adagoljuk addig, amíg nem kapunk sima masszát.
A rózsaszín csokoládéból minden közepes méretű levél fonák oldalára kenjünk egy kenőtollal vagy ecsettel. A levél széléig ne folyjon a bevonat. Egy sütőpapírral bélelt tálcára rendezzük őket, és 30 percre vagy megdermedésig tegyük a hűtőbe.
A félédes csokoládéval készítsük el a nagyobb leveleket ugyanígy. 30 percre ezeket is hűtsük be vagy amíg a csokoládéréteg meg nem szilárdul rajtuk.
A csokoládébevonatot húzzuk le a levelekről óvatosa a száránál kezdve. Tároljuk tálalásig hűtőben.

gyömbéres teasütemény- tészta:
A vaníliát, tojásfehérjét, melaszt, barna cukrot és a Rama margarint egy nagy tálban keverjük simára egy botmixerrel.
A sütőport, gyömbért, t, szódabikarbónát, fahéjat és a lisztet keverjük össze egy kis tálban. A Rama margarinos keverékhez adjuk, dolgozzuk össze alaposan. Lefedve hűtsük be 8 órára, vagy amíg kissé meg nem szilárdul a tészta.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Borban sült alma - Spanyolország
Megtisztítjuk az almákat, ketté vágjuk és kivágjuk a magházát. Egy tűzálló tálba rakjuk ...
Karfiolos-brokkolis szuflé
A karfiolt és a brokkolit rózsákra szétszedjük, majd puhára főzzük őket. Eközben a felmele...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat