Pácolt bélszín sült zöldségekkel - Karácsony receptHány személyre: 10 adag lesz belőle
» 1 ( kb. 1,4 kg ) bélszín ( marhából )
» 1/2 bögre chardonnay vagy más száraz
fehérbor» 1/2 bögre
szójaszóaz
» 2 gerezd
fokhagyma, szeletelve
» 1 evőkanál friss
rozmaring» 1 evőkanál dijoni mustás
» 1 teáskanál
mustárpor
» 450g aprószemű új
burgonya, megmosva és félbevágva
» 450g kelbimbó
» 360g konzerv bébirépa
» Mártás
pecsenyeléből ( l. alább, elmaradhat )
» Díszítésként friss
rozmaringágak, ( elmaradhat)
» Mártás
pecsenyeléből:
» Megmaradt
pecsenyelé» 3 evőkanál
liszt» 2 bögre csirke- vagy pulykaalaplé
» 1/4 bögre
tejszín
» 1/2 teáskanál
só (elmaradhat )
» 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete
bors
A húst jól záródó műanyagdobozba tegyük. A
mustárport, a dijoni
mustárt, a
rozmaringot, a
fokhagymát, a
szójaszót és a bort keverjük össze egy kis tálban. A pácot öntsük a húsra. A dobozt zárjuk le és rázogassuk meg, hogy a húst mindenütt érje a pác. 4-12 órára tegyük a hűtőbe, a húst a páclébe időnként fordítsuk meg.
220°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy 33x 23x 5 cm- es tepsit kenjünk ki olajjal vagy fújjuk be letapadásgátló spray- vel. Az új
burgonyát, a kelbimbót és a bébirépát tegyük bele. A pácléből vegyük ki a húst. Öntsük a zöldségekre a páclevet, és forgassuk meg benne őket alaposan. Alufóliával takarjuk le a zöldségeket. Kevergetve süssük 30 percig.
Helyezzük a zöldségköretre a húst. 35- 45 percig alufólia nélkül süssük az egészet.
Egy vágódeszkára tegyük ki a húst, és takarjuk le. 10- 15 percig hagyjuk állni szeletelés előtt.
A köretet forgassuk meg, ellenőrizzük megsült- e. Tegyük vissza, ha nem elég puha. Ha kész, egy nagyobb tálba tegyük át a tepsiből. Pecsenyeleves mártást készítsük el. A húst szeleteljük fel, egy hosszúkás lapos tálon rendezzük el, díszítsük
rozmaringágakkal. A tálkába öntött mártást tegyük mellé.
Mártás
pecsenyeléből:
Töltsük egy kis bögrébe a pecsenyelevet, és 3 evőkanál zsiradékot halásszunk le róla. Ezt egy közepes méretű lábasba tegyük, a maradék
zsírt szedjük le a léről. A
lisztet adjuk a zsiradékhoz, és közepes lángon 1 percig pirítsuk folyamatos kevergetés közbe. Az alaplevet lassan adagolva keverjük hozzá, majd a pecsenyelevet is. 10 percig főzzük közepes erősségű lángon időnként megkeverve. A
borsot, a
sót és a
tejszínt adjuk hozzá. Ha a mártás nem elég
sós, utána
sózhatjuk. ( 8-10 adag lesz belőle )
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>