Barackos sült oldalas - Karácsony receptHány személyre: 12- 16 adag
» Kb. 3,5 kg sertésoladalas
» 1 és 1/2 bögre
víz» 1 bögre Rama
margarin» 450g szárított, fűszeres zsemlekocka
» 1 bögre felaprított
zellerszár
» 2 közepes fej felaprított vörös
hagyma» 450g lecsepegtetett darabot őszibarack, levével együtt
» 1/2 bögre mazsola
Az oldalast csontos végével felfelé tegyük egy alacsony tepsibe helyezett
rácsra. Tegyünk egy labdaccsá gyúrt alufóliát a közepén lévő üregbe, hogy a hús tartása megmaradjon. A húst alufóliával takarjuk le. 2 órán át süssük 160 °C- on, időnként meglocsolva az oldalasból kisült pecsenye
zsírral. Az utol
só 10- 15 perceben alufólia nélkül pirítsuk.
Egy nagy, vastag falu lábasban forraljuk fel a vizet és a 3/4 bögre Rama
margarinnal, majd, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a zsemlekockákat, rakjuk félre az egészet.
A maradék Rama
margarinon a
zellerszárat és a
hagymát közepes- nagy lángon egy nagy serpenyőben pároljuk puhára ( Nagyjából 5 percet vesz igénybe).
A párolt
zellert,
hagymát, a barackot a levével együtt és a mazsolát adjuk hozzá a zsemlekockás keverékhez. Alaposan keverjük össze.
Vegyük ki a hús közepéből az alufólialabdacsot. Ezután kanalazzuk óvatosan a zöldséges köretet a helyére. Tegyük vissza az oldalast a sütőbe további 20 percre. A köretet takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen. Miközben sül a hús, a maradék köretet ki
zsírozott, lefedett tűzálló tálba téve szintén megsüthetjük.
Előkészítés: 45 perc
Sütés: 2 és 1/2 óra
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>