Garnélás falatok - Karácsony receptHány személyre: 6-8 adag
» 12 nagy garnélarák, páncéljától mefosztva, a farokrészt érintetlenül hagyva
» 1
tojás» 2 evőkanál plusz 1 és 1/2 teáskanál étkezési keményítő
» 1/4 teáskanál
só» Csipetnyi fekete
bors» 3 szelet lehéjazott, negyedelt fehér szendvicskenyér
» 1 kemény
tojás sárgája kis darabokra vágva
» 1 szeletelt kis darabokra aprított főtt
sonka» 1 finomra vágott metélő
hagyma» Növényi olaj a sütéshez
» Díszítéshez kemény
tojás és új
hagymavirágok ( lásd alább )
» Új
hagymavirágok:
» 6-8 közepes szál új
hagyma zöldjével
» Hideg
víz» 10- 12 jégkocka
Egy éles késsel egész hosszukban mélyen vágjuk be a rákokat. Finoman nyomkodjuk meg őket az ujjunkkal, hogy ellapuljanak. Keverjük össze egy nagy tálban alaposan a
tojást, az étkezési keményítőt, a
sót és a
borsot. A keverékbe szórjuk a garnélát, mind "panírozzuk be" a morzsával.
Mindegyik kenyérszeletkére helyezzünk egy garnélát a bevágott felével lefelé, enyhén nyomkodjuk bele a kenyérbe.
Kenjük be a garnélákat a maradék
tojásos keverékkel.
Tegyünk a szendvicsek te
tejére a kemény
tojássárgájából egy darabot egy kis
sonkát, és szórjunk 1/4 teáskanálnyi metélő
hagymát.
Az olajat egy vokban vagy egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel közepes- nagy lángon. A szendvicsek mindkét oldalát süssük 1-2 percig, amíg aranybarna színt kapnak. Egyszerre csak 3- 4 szendvicset tegyünk a serpenyőbe. Egy papírtörlővel kibélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsepegni őket. Kedvünk szerint új
hagymavirágokkal vagy kemény
tojással is díszíthetjük.
Új
hagymavirágok:
Az új
hagyma gumós ( fehér ) részét vágjuk le, tegyük félre egy másik ételhez. A zöld részét 10 cm hosszúra vágjuk vissza.
egy éles ollóval hosszában vágjuk be mindegyik zöld hajtást, kb. 6- 8 csíkra.
Egy nagy tálat töltsünk meg félig hideg
vízzel. Dobjuk bele a
hagymát és a jégkockákat. Nagyjából egy órára hűtsük be. A bevágott csíkok felkunkorodnak. Felhasználás előtt csepegtessük őket le.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>