» Olaj a kikenéshez vagy letapadásgátló spray » 36 db ( 7, 5 cm- es) négyszögletes vonton tészta » 240g konzerv articsókaszív, lecsepegtetve és darabolva » 285g fagyasztott spenót, kiengedve, kinyomkodva » 1 bögre darabolt Monterey Jack vagy cheddarsajt » 1/2 bögre reszelt parmezán » 1/2 bögre majonéz » 1 gerezd zúzott fokhagyma
150 °C- ra melegítsük elő a sütőt. Kenjük ki a muffinformát, vagy fújjuk be letapadásgátló spray- vel. Mindegyik formába tegyünk egy wonton tésztát, majd enyhén fújjuk be a spray- vel. Süssük világos aranybarna színüre ( nagyjából 9 perc ). Vegyük ki a formából az így elkészített kosárkákat és hagyjuk kihűlni. Hasonlóan süssük ki a többi wonton tésztát is.
Közben alaposan keverjük össze egy közepes méretű tálban az articsókaszíveket, a sajtokat, a spenótot, a majonézt és a fokhagymát,
Töltsünk meg minden kosárkát kb. 1 és 1/2 spenótos- articsókás keverékkel. A teli kosárkákat helyezzük a sütőlemezre. Süssük nagyjából 7 percig, vagy addig míg át nem melegszik a töltelék. Azonnal tálaljuk.
Tipp:
Ha a kosárkák megtöltése után marad a spenótos- articsókás keverékből, tegyük egy lapos tűálló tálba és 180 °- os sütőben addig süssük, amíg fortyogni nem kezd. Kenyérrel vagy krékerrel tálaljuk.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom