Ünnepi tacos kosárkák - Karácsony receptHány személyre: 24 kosárka lesz belőle
» 1 evőkanál növényi olaj
» 1/2 bögre felaprított vörös
hagyma» 225g darált pulyka- vagy marhahús
» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 1/2 teáskanál szárított
oregánó» 1/2 teáskanál csilipor vagy taco fűszerkeverék
» 1/4 teáskanál
só» 1 és 1/4 bögre többféle
sajt vegyesen
» A tésztához:
» 1-1 bögre finom- és kukorica
liszt» 1-1 teáskanál
só és
oregánó» 1/2 teáskanál sütőpor
» Víz
» Díszítésként frissen szeletelt
paradicsom és új
hagyma
Az olajat közepes lángon forrósítsuk fel. Szórjuk bele a
hagymát és pároljuk puhára. Adjuk hozzá a darált húst és fehéredésig gyakran kevergetve süssük. Fűszerezzük
oregánóval,
fokhagymával, csiliporral és
sóval. Vegyük le a tűzről és keverjünk 1/2 bögre
sajtot bele. Tegyük félre.
190°C- ra melegítsük elő a sütőt. Kenjünk ki két 12 darabos minimuffin- sütőformát. Szitáljuk mély tálba a kétféle
lisztet, adjuk hozzá az
oregánót, a
sót és a sütőport. Annyi vizet öntsünk hozzá, hogy egy rug
almas tésztát kapjunk. Vágjuk 8 részre a tésztát és az így kapott részeket harmadoljuk. Mindegyik darabot nyújtsuk vagy formázzuk kerek lepénnyé. Igazgassuk őket a kikent muffinformába.
Tegyünk mindegyik tésztakosárba 1 1/2- 2 teáskanál darált húsos tölteléket. 10percig süssük. Szórjuk meg a te
tejüket a maradék
sajttal. Ezután toljuk vissza a kosárkákat a sütőbe még 2- 3 percre, hogy a
sajt rájuk olvadjon.
Díszítsük kedvünk szerint
paradicsom és új
hagyma karikákkal.
Tipp:
Ha marad a tésztából, darabokra vagdalva süssük ki bő forró olajban 1- 2 perc alatt. Akkor jó, ha aranysárga színű lesz.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>