Ünnepi tacos kosárkák - Karácsony recept

Hány személyre: 24 kosárka lesz belőle

» 1 evőkanál növényi olaj
» 1/2 bögre felaprított vöröshagyma
» 225g darált pulyka- vagy marhahús
» 1 gerezd zúzott fokhagyma
» 1/2 teáskanál szárított oregánó
» 1/2 teáskanál csilipor vagy taco fűszerkeverék
» 1/4 teáskanál
» 1 és 1/4 bögre többféle sajt vegyesen
» A tésztához:
» 1-1 bögre finom- és kukoricaliszt
» 1-1 teáskanál és oregánó
» 1/2 teáskanál sütőpor
» Víz
» Díszítésként frissen szeletelt paradicsom és újhagyma
Az olajat közepes lángon forrósítsuk fel. Szórjuk bele a hagymát és pároljuk puhára. Adjuk hozzá a darált húst és fehéredésig gyakran kevergetve süssük. Fűszerezzük oregánóval, fokhagymával, csiliporral és val. Vegyük le a tűzről és keverjünk 1/2 bögre sajtot bele. Tegyük félre.
190°C- ra melegítsük elő a sütőt. Kenjünk ki két 12 darabos minimuffin- sütőformát. Szitáljuk mély tálba a kétféle lisztet, adjuk hozzá az oregánót, a t és a sütőport. Annyi vizet öntsünk hozzá, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Vágjuk 8 részre a tésztát és az így kapott részeket harmadoljuk. Mindegyik darabot nyújtsuk vagy formázzuk kerek lepénnyé. Igazgassuk őket a kikent muffinformába.
Tegyünk mindegyik tésztakosárba 1 1/2- 2 teáskanál darált húsos tölteléket. 10percig süssük. Szórjuk meg a tetejüket a maradék sajttal. Ezután toljuk vissza a kosárkákat a sütőbe még 2- 3 percre, hogy a sajt rájuk olvadjon.
Díszítsük kedvünk szerint paradicsom és újhagyma karikákkal.
Tipp:
Ha marad a tésztából, darabokra vagdalva süssük ki bő forró olajban 1- 2 perc alatt. Akkor jó, ha aranysárga színű lesz.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
   jusek
2008-12-10 18:08   
Ja!Ha már egyszer bögrézel ,akkor ne 225 g -oz ! Vagy fordítva .Mindenesetre kipróbálom !!!!
  
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Paprikás csirke
Zsírban megfonnyasztjuk az összevágott hagymát, beletesszük a darabokra vágott csirkét, jól ...
Pelyhes magos halvagdalt
Tűzre rakjuk a tejet és mikor rotyogni kezd hozzákeverjük a szezámmagot és a pelyheket. Ezutá...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat