Nicole sajtos ropogósa - Karácsony receptHány személyre: 32 darab lesz belőle
» 1 és 3/4 börge
liszt» 1/2 bögre kukorica
liszt» 3/4 teáskanál
cukor» 3/4 teáskanál
só» 1/2 teáskanál szódabikarbóna
» 1/2 bögre
vaj vagy Rama
margarin» 1 éa 1/2 bögre darabolot
cheddar sajt» 1/2 bögre hideg
víz» 2 evőkanál étel
ecet» Durvára tört fekete
bors
Keverjük össze egy nagy tálba a
lisztet, kukorica
lisztet, a
sót, cukrot és a szódabikarbónát. Morzsáljuk a
vajat a
lisztes keverékhez. Keverjük bele egy villával a vizet, a
sajtot és az
ecetet. Az így kapott lágy tésztát fedjük le és 1 órára tegyük a hűtőbe vagy 30 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen. *
190°- ra melegítsük elő a sütőt. Olajozzunk ki két nagy sütőlemezt. Osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk mindegyiket papír vékonyra egy
lisztezett deszkán (32- 33 cm átmérőjű darabokat kell kapnunk) . A lepényeket
borssal szórjuk meg és egy kicsit a felületüket nyomkodjuk meg, hogy a
bors a tésztába ragadjon.
Vágjuk 8 cikkre a lepényeket és az előkészített sütőlemezre helyezzük őket. Süssük nagyjából 10 percig. Akkor jó, ha ropogós. 3 napig lémentesen záródó dobozban eltartható.
* A tészta megfagyhat, ilyenkor a hűtőben hagyjuk felengedni és ezután haladjunk csak tovább.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>