Megmossuk a karajunkat, majd alaposan szárazra töröljük, bedörzsöljük
sóval,
borssal, majd betesszük egy serpenyőbe és alacsony fokozaton megpirítjuk. Ezek után tepsibe rakjuk, ráöntjük a húslevest, lefedjük és 180 fokon, 50-60 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk saját levével. Ezalatt fölkockázzuk a
hagymát, felszeleteljük az
almát, ezekhez hozzáadjuk a
tojássárgáját, a birs
almalekvárt, a
fahéjat, egy kis
sót, végül a zsömlemorzsát. Ezt addig keverjük, és addig adunk hozzá még morzsát, amíg massza nem lesz belőle. A kapott masszával megkenegetjük a karajt, visszadugjuk a tűzhelybe és még legalább 25 percig sütjük. Ha a kéreg rápirult, kivehetjük a sütőből, majd fölszeleteljük és köretként sült
hagymát,
almakompótot vagy
krumplipürét tálalhatunk mellé.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>