Zserbószelet receptHány személyre: 8 személyre
» A tésztához:
» 60 dkg finom
liszt» 30 dkg
vaj» 10 dkg
cukor» 2 dkg élesztő
» 1 dl
tej» 2
tojássárgája
» fél dl rum
» 1 mk.
só» A töltelékhez:
» 40 dkg finomra őrölt dió
» 40 dkg sárgabaracklekvár
»
cukor ízlés szerint
» A te
tejére:
» 15 dkg ét
csokoládé» 1
tojás a kenéshez
» 2 dkg
vaj a tepsi kikenéséhez
Az élesztőt langyos
tejben futtassuk fel. A
liszthez adjuk hozzá az élesztőt, a
tojássárgákat, a cukrot, a rumot, a
sót, és a puha
vajat. Morzsoljuk össze, és gyúrjuk tésztává. A töltelékhez keverjük össze a diót a lekvárral és egy kevés
cukorral. A tésztát vágjuk 3 darabra, és egy-egy darabot nyújtsunk közepes tepsi nagyságúra. A tepsit kenjük ki, és borítsuk bele az elő lapot, és kenjük meg a töltelék felével, majd következik a második lap, amit kenjünk meg a lekváros dióval, és fedjük be a harmadik lappal. A tészta te
tejét kenjük meg
tojással, és szurkáljuk meg villával. Egy órát hagyjuk pihenni, majd tegyük forró sütőbe, és süssük 45 percig. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg olvasztott
csokoládéval. Tálalás előtt szeleteljük fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>