A tésztához a
tojások sárgáját a fehérjétől különválasztjuk, hozzáadunk két evőkanálnyi langyos vizet, a por
cukor harmadát, majd 10 dkg
gesztenyepürével jól kikeverjük. A
tojások fehérjét habbá verjük 7 dkg
cukorral, majd belekeverjük a
gesztenyemasszás
tojássárgáját. Miután jól elvegyítettük, apránként adagolva, fakanállal hozzákeverünk 10 dkg
lisztet. Ki
vajazott,
lisztezett tortaformába töltjük, és kisütjük. A krémhez a Rama
margarint félig megolvasztjuk, simára keverjük 15 dkg por
cukorral, majd a maradék
gesztenyepürével. A három lapba vágott, kihűlt tortát ezzel a krémmel töltjük, s a külsejére és a te
tejére is kenünk. Végül késsel "reszelt" csokiforgáccsal megszórjuk a te
tejét, és szeletenként egy-egy
gesztenyével díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>