Forró szőlő mandula-morzsával receptHány személyre: 8
» 1,6 kg mag nélküli szőlő
» 250 g
cukor» 1/4 l szőlőlé
» 1
citrom leve
» 250 g
liszt» 1 teáskanál sütőpor
» 1 késhegynyi őrölt
fahéj» 100 g créme fraiche
» 2-3 csepp keserű
mandula-olaj
» 100 g csíkokra vágott vagy felaprított
mandula» 100 g hideg
vaj» por
cukor a szóráshoz
»
tejszín vagy vaníliafagylalt ízlés szerint
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk meg a szőlőt, és tegyük egy tepsire. Szórjuk meg a szőlőt 50 g
cukorral, öntsük le a szőlőlével és
citromlével, majd süssük 5 percig.
Közben keverjük össze a
lisztet a sütőporral, a maradék
cukorral és a
fahéjjal, majd szitáljuk egy deszkára. Képezzünk a közepére mélyedést, tegyük bele a créme fraiche-t a keserű
mandula olajjal. Szórjuk a szélére a
mandulákat és a kis darabokra vágott
vajat. Mindent gyúrjunk össze morzsává. Vegyük ki a szőlőt a sütőből, osszuk 8 hőálló formába, majd szórjuk meg mindegyiket morzsával.
Tegyünk vissza mindent a sütőbe, és süssük 25 perc alatt aranybarnára. Szórjuk meg por
cukorral, kínáljunk hozzá
tejszínhabot és vaníliafagylaltot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>