Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A fügék végét vágjuk be. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejét, és keverjük össze a
cukorral.
Forrósítsunk fel
vajat egy serpenyőben. Süssük meg benne a fügék minden oldalát, szórjuk meg vaníliás
cukorral, és hagyjuk karamellizálódni.
Tegyük a fügéket egy kisebb, ki
vajazott formába. A maradék karamellt öntsük fel
narancslével, keverjük hozzá a
mézet, és forrósítsuk elő. Öntsük a szószt a fügékre, majd süssük a gyümölcsöket 10 percig.
Tegyünk a tányérokra 2-3 fügét. Kínáljunk hozzájuk
mandulás kekszet és 1-1 gombóc fagylaltot. Díszítsük 1-1 physalisszal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>