Verjük keményre a
tojássárgáját és a cukrot forró
vízfürdőben kb. 10 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Keverjük a krémhez a créme double-t, a
joghurtot és a
fahéjat. Morzsoljuk el, majd adjuk hozzá a
mézeskalácsot. Töltsük a krémet 6 kisebb formába, és simítsuk el a te
tejüket. Tegyük éjjelre fagyasztóba.
Csepegtessük le a
szilvát, és tegyük félre a levét. Forraljuk fel a levet, a
szegfűszeget és az ánizst. Keverjük simára a vörösbort és a keményítőt, majd adjuk a léhez, és forraljuk fel. Keverjük bele a
szilvát is. Mártsuk a formákat röviden forró
vízbe, így ki tudjuk borítani a fagyit.
Tálaljuk a puncsos
szilvával együtt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>