Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a vaníliát. A
narancs héjat húzzuk le egy héjkaparóval. Filézzük ki a gyümölcshúst. Nyissuk fel a kardamomot, és vegyük ki a fekete magokat. Öntsük a vörösbort egy fazékba, forraljuk fel a fűszerekkel és a lekapart
narancshéjjal, és hagyjuk egy ideig főni.
vízfürdőben verjük habosra és fehérre a
tojássárgáját és a porcukrot, majd vegyük ki a
vízfürdőből. Szűrjük le a forralt bort, tegyük félre a negyedét, a többit adjuk a
tojásmasszához. Addig verjük a masszát, míg hideg és levegős lesz. Verjük keményre a
tejszínt, és keverjük bele a krémbe.
Porciózzuk ki a krémet, és fagyasszuk le 12 órára. A datolyát magozzuk ki, és vágjuk legyező alakúra, majd adjuk a filézett
narancsdarabokkal együtt a lehűtött forralt borhoz, és tegyük a hűtőszekrénybe. Szórjuk meg a krémet ízlés szerint
fahéjjal.
Datolyával, a maradék forralt borral osszuk el a tányérokon a krémet, és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>