Tisztítsuk meg az édes
köményt és a
zellert, majd vágjuk kisebb kockára. A petrezselymet, a metélő
hagymát és a kaprot aprítsuk fel.
Mossuk meg a tengeri sügért, kenjük be
olívaolajjal, és töltsük meg az apróra vágott édesköménnyel, a
zellerrel és a fűszernövényekkel. A
burgonyát főzzük puhára. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A
paradicsombőrét húzzuk le, majd kockázzuk fel. Mossuk meg a
paprikát. A
bazsalikom leveleit tépkedjük le, és vágjuk apróra. Kis olajban, serpenyőben pirítsuk meg a
paprikát, és hagyjuk 5 percig párolódni. Adjuk hozzá a
paradicsomot és a
bazsalikomot, keverjük meg,
sózzuk,
borsozzuk, tartsuk melegen. A
sóréteghez verjük habosra a
tojásfehérjét, adjunk hozzá tengeri
sót, étkezési keményítőt és egy kis vizet, majd keverjük össze az egészet.
Tegyünk egy réteg
sókeveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsire úgy, hogy a tengeri sügérnek bőven maradjon hely. Fektessük a
sóra a halat, és tegyünk köré egy alufóliacsíkot. Temessük be a halat teljesen a
sókeverékkel, és kicsit nyomkodjuk is le a keveréket.
Tegyük 20 percre a sütőbe, majd pihentessük további 10 percig. Vágjuk fel a
sóréteget az alufólia magasságában, és nyissuk fel.
Bőr nélkül tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>