Pucoljuk meg és kockázzuk fel a
mogyoróhagymát és a
fokhagymát. A petrezselymet aprítsuk fel. Pucoljuk meg a
vargányát, és vágjuk vékonyra. Mossuk meg a
rozmaringot majd tépjük le a leveit.
Hámozzuk meg a birs
almákat, távolítsuk el a magházakat, majd vágjuk darabokra. Karamellizáljuk világosbarnára a cukrot, és locsoljuk meg a
fehérborral. Adjuk hozzá a birs
almát, és dinszteljük 5 percig. Öntsük hozzá az
almalevet, majd a birset 25 perc alatt főzzük puhára. Passzírozzuk át a birs
almát egy szűrőn.
Egy fazékban dinszteljük üvegesre a
mogyoróhagymát és a
fokhagymát 4 evőkanál
vajjal és 2 evőkanál olajjal. Adjuk hozzá a
vargányát, fűszerezzük
sóval,
borssal, majd dinszteljük további 4 percig. Tegyünk bele 1 ág
rozmaringot és a
rizst, majd dinszteljük tovább. Öntsünk hozzá 200 ml húslét, majd kevergetve főzzük 20 percig fedő nélkül, és közben adagonként adjuk hozzá a maradék húslét. Fűszerezzük
sóval,
borssal, majd 2 perccel a főzési idő vége előtt adjuk hozzá a birspürét.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Forrósítsuk fel a maradék
vajat és a maradék olajat egy hőálló serpenyőben. Süssük benne az őzgerincet és a maradék
rozmaringot 2 percig, majd fűszerezzük
sóval,
borssal. Süssük további 10 percig a sütőben. Ha kész, vegyük ki a húst, majd alufóliába tekerve pihentessük 5 percig.
Keverjük össze a petrezselymet és a rizottót. Vágjuk a húst vékony szeletekre, majd rendezzük el mindkettőt tányérokon.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>