Mossuk meg a
burgonyát, majd enyhén
sós
vízben, lefedve főzzük 20 percig. Hűtsük le, hámozzuk meg, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk szeletekre.
4
hagymát pucoljunk meg, és kockázzuk fel. Forrósítsunk fel 3 evőkanál olajat, és dinszteljük meg benne a
hagyma felét. Adjunk hozzá 200 ml vizet,
ecetet és zöldséglét, forraljuk fel, és főzzük 2 percig. Ízesítsük
sóval,
borssal. A forró marinádot öntsük a
burgonyára, és keverjük össze vele. A keveréket lefedve pihentessük egy órát.
Pucoljuk meg a zöldséget és a pasztinákot. Forraljunk fel1,5 l vizet a
babérlevéllel, a
borsmagokkal, a füstölt hússal, a leveszöldséggel, a pasztinákkal és a maradék
hagymával együtt, majd hagyjuk 30 percig főni. Vegyük ki a zöldségeket a levesből, és mérsékeljük a hőmérsékletet.
Főzzük a kolbászokat 20 percig a levesben.
Pucoljuk meg az új
hagymát és a petrezselymet, vágjuk őket karikára, illetve aprítsuk fel, és keverjük a
burgonyasalátához. A
salátát ízesítsük
sóval,
borssal, majd tálaljuk a kolbászokkal együtt. Édes
mustárt kínáljunk mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>