A
vajat habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a
tojásokat egyenként, a kétféle
lisztet, a sütőport, a
tejet, a reszelt
csokoládét és a
kakaóport. A masszát ki
vajazott kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 130-150°C-on 50 perc alatt készre sütjük. Miután megsült és kihűlt, sablon segítségével szív alakúra vágjuk és megkenjük lekvárral. A marcipánt összedolgozzuk 150 g por
cukorral és két fóliaréteg között vékonyra nyújtjuk, majd beborítjuk vele a tésztánk te
tejét. A megmaradt por
cukorból és egy kevés
vízből sűrű mázat keverünk, majd több részre osztjuk és különböző színekre festjük az ételfestékkel. Ezután nyomózsákba töltjük a mázakat és feldíszítjük a tortát. Végül
cukorvirágokat rakunk rá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>