Első lépésként tegyük bele az élesztőt a
tejbe és adjunk hozzá egy csipetnyi cukrot, kevés
lisztet. Ezután kelesszük 10 percig. Gyúrjuk össze a
lisztet, cukrot, Rama
margarint,
sót,
citromhéjat, felvert
tojást, meleg élesztőt. Megint kelesszük mindaddig amíg kétszer akkora nem lesz. A marcipánmasszát,
mogyorót, cukrot,
fahéjat, rumot keverjük össze. A megkelt tésztát sodorjuk 45x45 lappá, majd kenjük meg a marcipánmasszával. A széleket hagyjuk szabadon. Ezután a
tojássárgáját keverjük össze egy kis
vízzel és kenjük be vele a tekercs széleit és a végeket nyomkodjuk össze. A sütőt állítsuk 200 fokra. A kalácsot tegyük ki
vajazott tepsibe és kelesszük még 1/4 órát, majd süssük fél órát. Mielőtt kivennénk a sütőből kenjük meg a maradék
tojássárgájával. Ha megsült, csináljunk rá mázat por
cukorból és
citromléből. Végül szórjuk meg krokanttal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>