Első lépésként vegyük elő a rumot és áztassuk benne a
citromot körülbelül egy órát. A
lisztbe tegyük bele az élesztőt, 250 ml langyos
tejet és keverjük sima tésztává. Majd kelesszük 10 percig. Ezután adagoljuk a tésztához a
vajat, cukrot, maradék
tejet, fűszereket, mazsolát,
mandulát,
citromhéjat és a kandírozott
citromot. Ismét kelesszük a tésztát egy óráig, lehetőleg meleg helyen és letakarva. A sütőt állítsuk be 170 fokra. A tésztából formázzunk 3 rudat és osszuk fel őket két részre, 1/3:2/3 arányban. Nyújtsuk ki a kisebbik harmadot úgy, hogy a szélei vastagabbak maradjanak. Ezután a kisodort tésztát hajtsuk vissza a másik felére. Ki
vajazott tepsiben süssük 40 percig. Végül kenjük meg olvasztott
vajjal és forgassuk meg vaníliás
cukorban.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>