» 100 g szárított kajszibarack » 4 tojás » 200-250 g folyékony méz » 100 g finomra darált mandula » 1 teáskanál fahéj » 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék » 250 g finomra őrölt búza » 2 teáskanál sütőpor » 7 cm átmérőjű ostyák
Első lépésként a kajszit vágjuk apró darabokra, majd áztassuk 3-4 órát. Verjünk habot a tojásból és a mézből. Adjuk hozzá a többi adalékanyagot az ostya kivételével. A tésztát kenjük az ostyákra egy ujjnyi vastagon, de úgy hogy az ostya szélét hagyjuk szabadon. Hagyjuk a süteményt szikkadni egy éjszakára. Nem kell hűtőben tárolni, elég szobahőmérsékleten. Következő nap süssük meg 180 fokon, 30-35 percig.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom