Keverjük össze a
vajat a
cukorral, adjuk hozzá a
sót,
tojást,
lisztet,
citromhéjat. Mard gyúrjuk sima tésztává. Osszuk fel 3 részre. Az egyik részéhez gyúrjunk
kakaót. Csomagoljuk be a tésztát és hagyjuk állni egy órát a hűtőben.
A világos tésztát formázzuk téglalappá, amely kb. 8mm vastag. Ugyan ezt a műveletet végezzük el a
kakaós tésztán is, majd tegyük a mélyhűtőbe. A
tojássárgáját keverjük össze egy kis
vízzel. A téglalapokat vágjuk fel 8 mm vastag csíkokra, a csíkokat pedig kenjük meg a
tojássárgájával és tegyük egymás mellé sakktáblaszerűen, hogy egy hosszú rudat kapjunk.
A sütőt állítsuk 175 fokra. A tészta harmadik részét is formázzuk 2 mm vastag téglalappá, szintén kenjük meg
tojássárgájával és helyezzük rá a sakktábla rudat. Ezután csomagoljuk a rudat a lapba és hagyjuk hűlni. Végezetül vágjunk a rúdból 4 mm-es szeleteket és süssük 10-15 percig.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>