A linzertésztához a
lisztet gyorsan összegyúrjuk a hideg Rama
margarinnal,
sóval,
cukorral és
tojássárgájával, majd hűtőben fél órát állni hagyjuk. Utána kinyújtjuk, majd ki
vajazott tortaformába tesszük. Villával megszúrkáljuk, majd megsütjük.
A piskótához a
tojásfehérjét felverjük a
vízzel, majd egyesével hozzáadjuk a
tojások sárgáját, a cukrot és a sütőporos
lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és megsütjük.
A töltelékhez a málnát pépesítjük, majd hozzákeverjük a Rama
margarint, cukrot és a
tojásokat, és rákenjük a piskóta te
tejére. Ezután 5 cm széles csíkokra szeljük, és összetekerjük őket.
A linzertésztára rákenjük a lekvárt, közepére helyezzük a piskótát, majd körbetekerjük a maradék piskótacsíkokat. A te
tejére is kenünk a lekvárból. Utána kívülről az egészet bevonjuk marcipánnal. Marcipánnyulakkal és
cukortojásokkal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>