Fűszeres fűrészes sügér sárga paprikamártással receptHány személyre: 4 személyre
» Mártás:
» 2 közepes sárga húsú
paprika» 2 ek.
olívaolaj» 2 tk. apróra vágott
fokhagyma» 150 g nagyon apróra vágott
hagyma» 1 ek.
fehérborecet» 1-2 ek.
tejszín
» durva szemű tengeri
só» Fűszerkeverék:
» 2 tk.
currypor, 1 tk. őrölt szegfű
bors» 1 tk. őrölt római
kömény» 1 tk. frissen őrölt fekete
bors» 1 tk. durva szemű tengeri
só» 1/4 tk. frissen reszelt
szerecsendió» 4 fűszersügér-filé
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A
paprikát zárt sütőben grillezzük 10.12 percig. A sült, forró
paprikát takarjuk le fóliával, tegyük tálba, és hagyjuk 10 percig állni. Amikor kihűlt húzzuk le a héját, dobjuk el a szárát, a magokat, és a választófalakat. A húsát aprítsuk fel. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a
fokhagymát, majd a
hagymát, végül 3-4 percig a
paprikát. Öntsük fel
ecettel, majd keverjük simára robotgépben. A serpenyőt tisztítsuk meg, és öntsük bele a zöldségpürét. Tegyük bele a
tejszínt, és
sózzuk meg.
A fűszerkeverék hozzávalóit keverjük össze. A halfilé mindkét oldalát kenjük be olajjal, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és süssük lezárva 5-8 percig. 3-5 perc után fordítsuk meg, majd a felmelegített mártással tálaljuk.
Elkészítési idő: 30-35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>