» 60 db készítéséhez: » Az alaptésztához: » 20 dkg Rama margarin » 25 dkg liszt » 2 db tojássárgája » 12,5 dkg finom kristálycukor » egy csipet só » 1/2 csomag sütőpor » 2 csomag vaníliás cukor » 15 dkg darált mandula » A kiflik meghintéséhez: » 4 evőkanál díszítő szórócukor (vaníliaízű)
Gyúródeszkára szitáljunk lisztet. Tegyük egy tálba a cukrot, a sót, a tojássárgákat, a sütőport és a vaníliás cukrot. Majd erre morzsoljuk rá a Rama margarint és szórjuk meg a darált mandulával. Keveréket a liszttel meggyúrjuk. Ezután pihentessük egy órát hűtőben.
A tésztát 2 cm vastag rúdformára gyúrjuk és szeleteljük fel, hogy kifli alakokat tudjunk formázni belőle. A sütőlapra sütőpapírt használva tegyük rá a kifliket, majd 200 fokon 12 percig süssük. A sütés után márcsak a díszítés maradt vissza: szórjuk meg a kifliket, addig amíg melegek a szórócukorral.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom