A spagettinit
sós
vízben kifőzzük, majd leöblítjük és lecsöpögtetjük. A
fokhagymát és a
hagymát finomra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és megpároljuk rajta a
hagymát és a
fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszeres
paradicsomot, és 10 percig lassú tűzőn főzzük.
sózzuk,
borsozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A
bazsalikomot megmossuk, és csíkokra vágjuk. 8 darab hártyapapírt meg
vajazunk, a tésztát a papírdarab közepére halmozzuk, fészek alakúra felcsavarjuk, és mártással meglocsoljuk. Rátesszük a
sonkát és megszórjuk
parmezánnal. A papírt összehajtjuk, hogy a tésztafészket betakarja, majd tepsibe tesszük, és 15 perc alatt kisütjük. A tésztát kibontjuk a papírból, és és
bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>