» 750 g kerek vagy lapos hokkien metélt » 500 g vékony csíkokra vágott marhabélszín » 80 g durvára vágott, sótlan mogyoró » 60 ml marhahúslevesalaplé » 60 ml kecap manis, sötétbarna, szirupos indonéz szójaszósz » 3 tojás » 4 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál szárított parnélapaszta » 2 evőkanál durvára vágott koriander » 2 teáskanál sambal oelek, fokhagymás csiliszósz » 3 evőkanáé mogyoróolaj
Főzzük meg a tésztát bő, forró vízben. Hevítsük fel a vokot, majd locsoljuk bele az olajat. Beleöntjük a tojást. Faspatulával keverjük el, körkörös, rázó mozdulatokkal. Addig süssük, amíg a tojás alja barna lesz. Vágjuk vékony csíkokra. Adjuk hozzá a bélszíncsíkokra, és süssük 3 perc alatt. Szedjük ki és tegyük félre. Öntsük bele a maradék olajat és süssük benne a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a garnélapasztát, a sambal oeleket 1 percig. Keverjük hozzá az indonéz szójaszószt, az alaplevet, a tésztát és a megsült marhahúst. Még süssük 2 percig. Végül adjuk hozzá a koriandert, a tojáscsíkokat és a mogyorót. Forrón tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom