A
lisztkupacot dolgozzuk össze egy
tojással, 2 deci olívával és egy kis
sóval. Gyúrjuk néhány percig, majd tegyük félre 1 órára.
A
paradicsomokat hirtelen mártsuk forró
vízbe, így könnyen le tudjuk szedni a héját. Magozzuk ki és vágjuk kockákra.
Az
olívaolajon pároljuk üvegesre az összevágott
hagymát, majd keverjük hozzá a húst, a zúzott
fokhagymát és a
paradicsomot. Fűszerezzük köménnyel,
sóval és
borssal. Takarékon fél órán át pároljuk. A végén dolgozzuk bele a zsemlemorzsát.
Szeljük 16 részre a tésztát, formázzukk pogácsa alakúra és lapítsuk ki. Kanalazzunk a tésztára a keverékből, göngyöljük fel és jól tapogassuk össze. Ezután kenjük be a felvert
tojással és előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>