A
vajat olvaszd meg majd tedd félre. Keverd össze a
fahéjat a
mandulával és a
cukorral.
Egy 23x33 cm- es tepsit kenj ki a
vajjal.
Fektess úgy az edény aljára egy réteslapot, hogy az lelógjon. Az olvasztott
vajjal kend meg és még egy réteg réteslapot tegyél rá. A folyamatot ismételd még 8 lappal.
Szórd rá bőségesen a réteslapra a
mandulás keveréket.
Folytasd a töltelék és a réteslapok rétegzését: 3 réteslap után következzen egy réteg
mandula, míg el nem fogy az összes.
A te
tejére rakj 8 réteslapot, ügyelj arra, hogy alaposan kend be a legfelsőt
vajjal. Vágd hosszában csíkokra.
Süsd 30 percig 275°C-on, majd 150°C-ra vedd a sütőt vissza és még egy óra hosszáig süsd a baklavát. A hideg szirupot öntsd rá és szeleteld rombusz alakúra.
A következő módon készítsd el a szirupot:
Tedd egy lábasba a hozzávalókat és forrald fel. A tűzhelyet vedd kisebb fokozatra és főzd további 10-15 percig lassú lángon. Hagyd hűlni fogyasztás előtt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>