lisztből 10 dekányit félre teszünk és elmorzsoljuk a zsiradékkal. A 30 deka
lisztből kevés
sóval az egész
tojással és a pohár
tejföllel rug
almas tésztát gyúrunk.
lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kisodorjuk és egyenletesen rákenjük a
zsíros
lisztet.Felcsavarjuk mint a bejglit és legalább 3 órán át hűtőben pihentetjük. ( ha előző este megcsináljuk a tésztát és éjjelre hűtőben hagyjuk,az még jobb.) A felsodort , pihentetett masszát 5-6 egyenlő részre vágjuk. Egy egy adagból tepsi méretű rétest nyújtunk. Bármilyen töltelékkel tölthetjük.Bármilyen töltelékkel tölthetjük. Sütés előtt a te
tejét kenjük le
tojásfehérjével vagy
tejföllel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>