lisztből,
tejből,
tojásból közepesen sűrű palacsintatésztát készítünk, habverővel habosra dolgozzuk, és kevés
cukorral,
sóval ízesítjük. Egy kevés felhevített olajon vékony palacsintákat sütünk belőle.
A darált dióbelet elkeverjük rumba áztatott mazsolával, vékony csíkokra vágott cukrozott
narancshéjjal,
cukorral, őrölt
fahéjjal és
tejszínnel, majd felfőzzük. Ha a kész diótöltelék híg, édes mazsolával sűríthetjük. Megkenjük vele a palacsintákat, és háromszög alakúra hajtjuk őket.
A
tojások sárgáját simára keverjük a
liszttel. A
tejet felforraljuk a
cukorral és az apróra tört
csokoládéval, majd amikor a
csokoládé felolvad benne, állandóan kevergetve a
lisztes
tojáshoz öntjük. A tálat
vízfürdőre tesszük, és habverővel kevergetve besűrítjük a
csokoládémártást. A tűzről levéve hozzáadjuk a
tejszínt, a
vajat és a rumot.
Tálaláskor diókrémmel töltött palacsintákat meglocsoljuk forró, rumos
csokoládémártással, majd por
cukorral meghintve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>