Szentgyörgyhegyi palacsinta receptHány személyre:
» egy adag sűrű édes palacsintatészta
» 10 dkg darált
mandula» 5 dkg mazsola
» 0,5 dl rum
» 10 dkg
cukor» por
cukor» 1 tasak vaníliás
cukor» 2 dl
tejszín
» 2 dl Szentgyörgyhegyi rizling
» 5
tojás» 3 evőkanál baracklekvár
» 12 dkg
vaj
Lisztből,
tojásból,
cukorból sűrű palacsintatésztát készítünk, kevés
sóval ízesítjük. Palacsintasütőben, kevés felhevített olajon vékony palacsintákat sütünk.
A palacsintákat por
cukorral elkevert darált
mandulával hintjük meg, felcsavarjuk, és három darabra vágjuk, majd a tekercseket ki
vajazott tűzálló tálba állítjuk, úgy, hogy kitöltsék az edény alját.
A
vajat habosra keverjük a
tojásos sárgájával és a
cukorral, majd hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, a vaníliát cukrot, a
tejszínt és a bort. A vaníliakrémet
vízfürdőre tesszük, habverővel kevergetve besűrítjük. Ügyeljünk arra, hogy a krém ne melegedjen túl, mert a
tojássárgája kicsapódik.
Az elkészült krémet a palacsintatekercsekre terítjük. Közepesen meleg sütőben addig sütjük a palacsintákat, amíg a krém meg nem köt.
Miután kivettük, rásimítjuk a por
cukorral és baracklekvárral felvert
tojáshabot, és a felforrósított sütőbe visszatéve gyorsan rápirítjuk.
A szentgyörgyhegyi palacsintát négyzet alakú szeletekre vágva tálaljuk. Por
cukorral meghintve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>