A
liszthez gyúrunk 6 deka
vajat, és annyi vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután kinyújtjuk egy 10*30-as négyszöggé, és a felső kétharmadára szórjuk az elmorzsolt maradék
vajat. Az üres harmadát a tésztára hajtjuk, széleit összenyomkodjuk, az egészet kinyújtjuk, majd 20 percre hűvös helyre tesszük. Ezután megint hajtogatjuk, kinyújtjuk, és egy 25*30-as téglalapot csinálunk belőle. Amíg a tészta pihen, egy lábosban összekeverjük a
narancslevet,- héjat, a cukrot, a kardamommagot, majd ha felforrt, beleöntjük a rumot is. A
banánokat elfelezzük, majd a tésztára rakjuk, és meglocsoljuk őket a rumos sziruppal. Kb. fél óra sütés után már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>