A
liszthez hozzáadjuk a
sót és a szétmorzsolt
vajat és hideg
víz hozzáadásával tésztát készítünk belőle. Letakarva 30 percig hűtőbe helyezzük. Amíg a tészta hűl, nekilátunk a töltelék elkészítésének. Alacsony hőfokon megfőzzük a kockára vágott sütőtököt az
almaborral, ami kb. 5 percet vesz igénybe. A tűzről levéve lecsöpögtetjük, majd villával durvára törjük a megfőzött sütőtököt. Ehhez adjuk hozzá a
tojást, a cayenne
borsot, a
citromlevet, a creme fraiche-t és a
curryport. Majd végezetül az előzőleg felkockázott
sonkát adjuk hozzá a beízesített sütőtökpéphez. Ezután a kinyújtott tésztát csatos tortaformába (30 cm-es) tesszük és erre rakjuk rá az elkészített tölteléket. 50 percig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>