A kacsmellet közepes durvaságúra daráljuk. A répát megpucoljuk és apróra kockázzuk. A pórét vékony csíkokra vágjuk. A
hagymát és a
fokhagymát finomra vágjuk. az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A darált húshoz hozzáadjuk a répát, a pórét és a babérleveleket. Lefedve 15 percig főzzük. Hozzákeverjük a sűrített
paradicsomot,
sózzuk,
borsozzuk és kaukkfűvel ízesítjük. A vörösbort és az alaplevet a húshoz öntjük. Közepes lángon 10 percig főzzük. Egy edényt ki
vajazunk, felvált lerakjuk a tésztalapokat és a mártást. A felső réteg mártás legyen. Reszelt
sajttal megszórjuk és 30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>