Egy tálba szórjuk bele a
lisztet, a
sót és az élesztőt, majd a közepére készítsünk egy kis mélyedést. Ebbe az üregbe tesszük bele az olajat és a vizet, majd az egészből tésztát gyúrunk.
liszttel megszórt deszkán 10 percig dagasztjuk, majd egy olajjal kikent tálban lefedve 60 percig keltetjük. Ezt követően 8 egyenlő részre osztjuk, és cipókat készítünk belőlük, amiket egy kikent tepsire helyezünk. A
fokhagymát elkeverjük az olajjal, ezzel kenjük meg a cipókat, majd mindegyikre teszünk fél kiskanál pestot és még némi
mozzarellát, amit
borssal megfűszerezünk. Előmelegített sütőben, magas hőmérsékleten 12 perc alatt készre sütjük. Végül a
petrezselyemmel megszórjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>