Egy edénybe szitáld bele a
lisztet, a közepébe fúrj egy lyukat. Az
olívaolajat, a
tojássárgáját és a vizet öntsd a lyukba. A közepét verd fel és a
lisztet fokozatosan keverd hozzá (hogy sima tésztát kapj). Sózd és
borsozd meg, majd fedd le és 30 percig keleszd egy hűvös helyen.
A
cukkinit és az ánizskaprot reszeld le. Keverd a tésztához a
mentával együtt. Verd habbá a
tojásfehérjét és keverd gyengéden a tésztához.
Több adagban, kevés olajon süsd meg a tésztát- formázz belőle kis lapokat desszertkanállal. Süsd mindkét oldalon aranybarnára, ügyelj arra, hogy megsüljön a közepe is. Csöpögtesd le papírtörlőn.
Tálald melegen
fokhagyma ízű natúr
joghurttal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>