Az élesztőt felfuttatjuk a cukros
tejben, hozzákeverünk egy kevés
lisztet és kelni hagyjuk. A
lisztet, 2
tojás sárgáját, a
cukor negyedét, rumot, meleg
tejet,
vajat jól összedolgozzuk, majd kelni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, olvasztott
vajjal kenjük meg őket, megszórjuk morzsával,
cukorral kevert dióval,
tojással megkenjük a te
tejét, majd megsütjük. A
vajból és kevés
lisztből
rántást készítünk, felöntjük
tejjel, hozzáadunk 2
tojás sárgáját, vanillin cukrot, simára keverjük, felöntjük 2 liter
tejjel, és felforraljuk. Az aranygaluskát a vaníliás mártással fogyasztjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>