Tarisznyarákos-sárgabarackos briós receptHány személyre: 8 személyre
» 1 zacskó szárított sütőélesztő
» 2 ek. langyos
víz» 3 csésze
liszt» 4 ek.
tej» 2
tojás» 100 g enyhén
sózott
vaj» egy kevés konzerv sárgabarack
» 100 g rákhús
» 7 ek. créme fraiche
» piros
paprika» metélő
hagyma
A sárgabarackot kockázzuk fel, és keverjük össze a rákhússal, a créme fraiche-vel, pár piros
paprikával, és a metélő
hagymával.
Az élesztőt futtassuk fel langyos
tejben. A kenyérsütő aljába tegyük bele a
lisztet, adjuk hozzáaz élesztőt, a felverert
tojást, a
tejet, és az olvasztott
vajat. Indítsuk el a gépt, és melegítsük elő a sütőt 195 fokra. Vegyük ki a megkelt tésztát, sodorjuk négyszög alakúra, tegyük a közepébe a sárgabarackos keveréket, majd hajtsuk rá a tésztát. 30 percig süssük.
Előkészület: 30 perc, sütési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>