A kimagozott
avokádót kisebb darabokra vágjuk, a meghámozott, kimagozott
paradicsommal, a
hagymával, a
fokhagymával és a
korianderzölddel együtt simára turmixoljuk. Frissen őrölt
borssal,
sóval és szűrt
lime-lével ízesítjük, majd lehűtjük.
A kukorica
lisztet elkeverjük a sütőporral, csipet
sóval és apróra vágott
chilipaprikával ízesítjük, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy gyúrható keménységű tésztát kapjunk. A tésztát
lisztezett nyújtódeszkán simára dolgozzuk, majd konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük.
A tésztát nyolc részre osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk. Kevés olajjal kikent palacsintasütőben megsütjük a tortillákat.
Tálaláskor lazán felcsavarjuk őket, a guacamolét külön tálkában adjuk melléjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>