A
fokhagymát a
tejbe tesszük, majd kb. 10 percig így főzzük, aztán leszűrjük. A
fokhagymát a felszeletelt répával olajon megpirítjuk,
sózzuk,
paprikázzuk, majd egy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a
vajjal és a
sajttal, az egészet leturmixoljuk, majd félretesszük. A halenyvet beáztatjuk, majd a 1 deci
tejszínben megfőzzük, és belekeverjük a répás keveréket. Egy órára hűtőbe rakjuk, közben a tésztát megfőzzük. Nyársa tűzünk 10-10 tésztát, majd közéjük nyomjuk habzsákból a pürét. Ezután a
salátát a tálakra tesszük, rárakjuk a nyársat, majd megszórjuk a
sajttal. Végül
sózzuk, olajjal meglocsoljuk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>